Bewustwording

Het ontwikkelen van je bewustzijn is een geweldige manier om meer te leren over jezelf en waar je toe in staat bent. Zelfbewustzijn is echt alleen om bewust te zijn van wie je bent. Het kan betrekking hebben op het kennen van je eigen waarden, je overtuigingen, persoonlijke voorkeuren en neigingen.

Je kent waarschijnlijk wel de uitdrukking: ‘blijf trouw aan jezelf’. Dit is eigenlijk echt een heel belangrijk advies, maar het is niet makkelijk om trouw te blijven aan jezelf als je niet weet wie je bent. Door bewust te worden van jezelf (zelfbewustzijn) krijg je inzicht in je sterke en zwakke punten, je schept kansen die anders gewoon niet beschikbaar zijn als je jezelf niet kent. Je bent ook in staat om meer eerlijke en oprechte relaties te hebben omdat de mensen waartoe je je aangetrokken voelt, aangetrokken worden om wie je werkelijk bent.

Bewustwording is niets anders dan bewust worden van je zelf en van alles om je heen. Het is een proces (bewustwordingsproces) waarbij je als gevolg van ervaringen jezelf, anderen en de wereld beter leert kennen, zowel op lichamelijk, verstandelijk, emotioneel en intuïtief niveau. Als je meer bewuster wordt dan groei je als mens, dan beleef je je wereld vanuit weten en niet meer vanuit je emoties. Als je bewust handelt dan neem je je verantwoordelijkheid voor alles wat je doet.